KurserFör kursdeltagare under 14 år skall  målsman/vuxen vara med varje kurstillfälle.


 

Oavsett ras ska du känna dig lika välkommen till oss, för alla håller vi av våra fyrfota vänner precis som de är. Att uppfostra och träna hund bygger på ett gott samspel mellan hund och ägare(förare). Därför måste detta börja så snart hunden kommit till sitt nya hem och bedrivas på en för hunden väl anpassad nivå.


Vår målsättning är att allt umgänge med hunden ska bli positivt utbyte för både hund och ägare(förare) samt övriga familjemedlemmar och anpassat till det mål den enskilde satt upp för sig och sin hund.


I Rödeby Brukshundklubb ska grunden för vårt arbete och träningen med hunden vara anpassat efter den enskilda hunden och dess ägare(förare), så att inlärningen sker med en positiv motivation för hunden. Då uppnår vi de bästa resultaten och hundens lust att lära ökar.


I den utsträckning den enskilde själv vill, ska det vara möjligt att fortsätta träningen i Rödeby Brukshundklubb upp till den nivå man önskar, allt efter tid och lust.


Kursverksamheten består av följande:


Grundkurs/Allmänlydnad 1: Valp, nybörjare, åldern på hundarna varierar från 12 veckor och uppåt. Kurserna startar vår- respektive hösttermin.


Fortsättningskurs/Allmänlydnad 2: För de hundägare som gått grundkurs med sin hund, och klarat de "lydnadskrav" som krävs för deltagande. Kurserna startas vår- och hösttermin.


Förberedande kurs Tävlingslydnad: Riktar sig till hundägare som gått fortsättningskurs och är tävlingsintresserade.


Tävlingslydnad i bruks och lydnad: Riktar sig till hundägare som gått fortsättningskurs och är tävlingsintresserade. Det är tävlingskrav för att delta i kursen


Allaktivering : Består av Spår, Sök, Lydnad, Rallylydnad, Uppletande, Kontakt, Vardagslydnad och andra aktiviteter. Ex. Vilka övningar kan jag göra för att min hund skall arbeta med näsan/huvudet?


Följande grundkrav ställs för att få gå kurs hos oss:

Din hund måste vara vaccinerad mot valpsjuka. Parvo vaccinering rekommenderas. Din hund måste vara id-märkt, antingen med tatuering eller chip. Kursdeltagarna ska vara medlemmar i Svenska Brukshundklubben eller Sveriges Hundungdom


Copyright (c) Rödeby BK | Sofielund, Rödeby Telnr: 0721-741442 | BG 505-9993 | webmaster@rodebybrukshundklubb.se

Rödeby 

Brukshundklubb

Bankgiro

505-9993